Klassisk pepparsås

Klassiskt pepparsås vispad med omsorg, då blir den som bäst! Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 små schalottenlökar
  • 3 msk rosépeppar
  • 3 msk grönpeppar
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk socker
  • 5 dl vatten
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Mörk maizena till redning

Gör så här

  1. Hacka löken smått, smått, smått och fräs i stekpanna i smöret tills löken blivit mjuk.
  2. Mortla rosé och grönpeppar och häll i.
  3. Låt allt få fräsa ihop en stund.
  4. Häll på vatten och kalvfonden, låt koka upp.
  5. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det småputtra någon minut.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Serveringstips!
  8. Gott till är kokt potatis, wallenbergare eller en bit stekt oxfilé, en god grönsallad och svartvinbärsgelé.
  9. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept