Klippt chokladlängd

God vetelängd fullproppad med choklad och garnerad med florsocker och smält choklad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3½ dl mjölk, fingervarm, ca 37 grader
  • 3/4 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 3/4 tsk kardemumma, nymald
  • 1 ägg
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 7-9 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • Ca 50 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl socker
  • 175 g mörk choklad, hackad
  • Garnering:
  • 1 ägg, uppvispat
  • Florsocker
  • 25 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
  2. Kavla ut en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred på smöret med en kniv och strö över socker och hackad choklad. Rulla ihop rektangeln på längden till en rulle. Dela rullen på mitten. Lägg rullarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Klipp rullarna i centimetertjocka skivor uppifrån, men spara ca 1 cm nedtill så att de sitter ihop. Dra bitarna åt sidan, varannan åt höger och varannan åt vänster. Dra ut dem en bit så att bitarna ligger lutade bakåt. Låt längderna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Pensla längderna med ägg och grädda dem längst ner i ugnen i 26-30 minuter. Låt längderna svalna på plåten. Pudra över florsocker och ringla över smält choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…