Knaprig och klyftig potatis.

De här potatisarna kan användas till både kött och fisk. Man kan se dem på bild i mitt recept på parisare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-8 potatisar, väl rengjorda men oskalade
  • 2 msk olivolja
  • 1 ½ tsk buljongpulver, kyckling eller grönsaks
  • 1 dl ströbröd
  • 3-4 tsk hackad färsk gräslök
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm vitlökspulver
  • Salt

Gör så här

  1. Dela potatisarna i klyftor, torka dem med hushållspapper, vänd dem i oljan.
  2. Blanda ihop alla de andra ingredienserna i en skål, häll blandningen över potatisen och blanda runt så att så mycket som möjligt fastnar på potatisen.
  3. Lägg ut potatisklyftorna i en långpanna smord med lite olja, stek i 200° varm ugn i ca 40 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ocmadde

Hamburgepaket

Middagen kan inte bli enklare. In med allt i ett paket och sedan sköter sig rätten själv i ugnen eller på grillen.