Körsbärscurd

En supergod curd som t.ex. passar till ostbricka eller smörgås eller som present

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g urkärnade körsbär (ca 500g med kärnor)
  • Ca 1 dl kallt vatten
  • 2 stora ägg
  • 2½ dl socker
  • 50 g osaltat smör, tärnat och rumstempererat

Gör så här

  1. Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs. Passera bären genom en sil. Låt svalna.
  2. Diska en burk och sätt den i ugnen på 100° C.
  3. Vispa ihop äggen i en skål och vispa i bärmoset, sedan socker och smör. Placera skålen i sjudande vattenbad och vispa med elvisp i ca 30 minuter, tills det tjocknar.
  4. Häll upp i burken och förslut.
  5. Jag lät kärnorna vara kvar i bären under kokningen och plockade bort dem vid passeringen, men det går säkert lika bra att kärna ur innan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…