Körsbärskaka med lavendel

En jättegod och lättlagad kaka som man bara rör ihop. Använd färska lavendelblommor eller torkade, kan även uteslutas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl körsbär
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl flytande matfett
  • 1 tsk hackad lavendel (kan uteslutas)
  • Flytande matfett till stekning och till formen
  • Ströbröd till formen
  • Tillbehör:
  • Florsocker
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur körsbären, fräs dem lätt med 1 msk matfett i en stekpanna. Ta upp dem och rör i honung och kanel.
  3. Smörj och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver.
  5. Vispa ihop socker och ägg, rör i 1 dl matfett, lavendel och mjölblandningen.
  6. Bred ut smeten i formen och lägg i körsbären.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Strö över lite florsocker och servera kakan med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…