Rosastekt kalvfilé (fläskfilé) med citronsmörsås och dillcrème.
Vårens första primörer. Finstämda smaker till den rosastekta kalvfilén (blir lika bra med fläskfilé).
Underbart gott och dessutom trevligt att sitta länge och njuta runt bordet. Marinera kött och blanda såser dagen innan, det vinner både du och rätten på! Nu får varje gäst trä kött på sitt foduespett och tillaga i buljongen. Naturligtvis kan man välja att bara ha ett slags kött. Då är det bara att dubbla fläsk- eller oxfilén.
Vårens första primörer. Finstämda smaker till den rosastekta kalvfilén (blir lika bra med fläskfilé).
Fläskfilén blir extra mör om skivorna marineras ca 1 tim i olivolja före stekningen. Om man gör det, skall man inte ha smör i…
Tjocka skivor mör fläskfilé och en sås på vitt vin, grönpeppar och schalottenlök – det smakar himmelskt!
Skall du bjuda på middag till helgen? Då är denna rätten perfekt – med lite sherry i såsen och dijonsenap på köttet. Middagen blir…
Super god sås!
Fått receptet av en vacker man från Vetlanda! Måste spridas vidare! Givetvis jävulskt gott, det är ju mat!