Köttbullar med saltgurka, gräddsås och äppelströssel

Saltgurka och äpple ger våra köttbullar nya smakdimensioner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad saltgurka
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör
  • Sås:
  • 3 dl Kelda sås Creamy Classic
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda färsen väl med lök, ägg, gräddfil, saltgurka, persilja, salt och peppar.
  3. Rulla ca 25 köttbullar. Bryn dem runt om i smör i en stor stekpanna.
  4. Fortsätt att steka på medelvärme 5 – 7 min.
  5. Värm såsen och rör ner gelén.
  6. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  7. Servera köttbullarna med såsen, äppeltärningar och potatismos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr