Köttfärs under gyllene täcke

Omtyckt rätt med allt i ett, serveras med grönsallad och knäckebröd

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8-10 st potatisar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskot
  • 1 st äggula
  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • Svartpeppar
  • 200g skivade champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk ketchup
  • 2t sk worchestersås
  • 2-2½ dl vatten
  • Riven ost

Gör så här

  1. Gör ett potatismos och krydda med muskot ,salt, vitpeppar. Rrör i en äggula på slutet.
  2. Bryn färsen och smula den till en grynig massa. Stek lök och champinjoner lätt. Strö mjöl över köttfärsen och blanda i lök och champinjonerna, späd med vattnet blanda i worchwstersås, kechup,salt och svartpeppar och rör om. Låt det småputtra i 5-10 minuter.
  3. Häll köttfärsblandningen i en smord ungsfast form och bred moset över, strö på riven ost.
  4. Gratinera i ugn 225 grader i 10 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg.

Kommentarer

Jättegott. Gjorde en annan presentation av rätten. Spritsade moset på sidorna och lade köttfärsblandingen i mitten. Mycket lyckat. Tack för ett bra recept.

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr