Köttfärsgratäng à la Moussaka

En enkel men väldigt god vardagsrätt. Alla i familjen åt och ville ha mer!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja eller smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 350 g ajvar
  • 1,5 dl vatten
  • 2 morötter
  • 6 potatisar
  • 2,5 dl grädde
  • Riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken. Hetta upp matfett i en stekpanna. Lägg i och bryn färsen på medelstark värme ( t ex 5 av 9), salta och peppra. Tillsätt löken, låt den steka med en stund. Rör i tomatpuré, ajvar och vatten. Låt köttfärsröran småputtra på svag värme medan du skalar och skivar morötter och potatis.
  3. Lägg ca en tredjedel av köttfärsröra i botten av en smord ugnsfast form, därefter en tredjedel av morötter och potatis, häll över några msk grädde och strö ev över lite riven ost.
  4. Fortsätt varva ingredienserna, avsluta med potatisen, resten av grädden oc h strö över riven ost,
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Servera med en god sallad,

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept