Köttfärsgratäng med örtkrydda och baconost

Blev en gudomligt god kombo, en krämig och smakrik pastarätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g penne pasta
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk franska örtkryddor
  • 1 krm socker
  • Ostsås:
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 200 g baconost
  • 200 g Philadelphiaost, vitlök & örter

Gör så här

  1. Koka pastan, sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan. Låt allt puttra samman på svag värme i ca 15 min.
  2. Värm matlagningsgrädde och crème fraiche i en kastrull på svag värme, skeda i baconosten och Phiadelphiaosten och rör om tills osten smält, det får INTE koka.
  3. Lägg pastan i en smord form, fördela köttfärsröran över och häll till sist över ostsåsen.
  4. Grädda i 18-20 minuter. Njut med en god sallad!

Kommentarer

Vilken jättego rätt! Lite mer matig än vanlig gratäng med båda ostarna. Jag tog bacon- o pepparost istället o uteslöt de franska kryddorna, blev bra, jättegott, tack❤️👍👍👍
Helt ok. Det lät mycket godare än vad det var. Ger en 3:a i betyg.
Jättegott och smidigt att göra! Tog Dolmio tomatsås istället för passerade tomater. Klart toppbetyg
Jaa netaave, det är ju bara att prova....!
Jaa netaave, det är ju bara att prova......!!!
Kan säkert göras utan fraichen också
Kommer att lagas flera gånger

Liknande recept