Köttfärslimpa

Denna är jättegod och det blir mycket, både limpa och sås. Äldre generationens knep en gnutta socker gör köttfärslimpan godare,

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg valfri köttfärs
  • 2 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 3 finhackade lökar
  • 4 ägg
  • 1,5 tsk svartpeppar
  • 2,5 tsk salt
  • 1 tsk socker.
  • 2 tunt skivade lökar
  • 3 dl vatten
  • 2 1/2 buljontärning
  • 1 msk socker
  • 6 dl kaffegrädde
  • 1 dl Collorit soya

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 min.
  2. Blanda sedan alla ingredienserna till färsen väl.
  3. Forma till en limpa i en smord form och lägg de skivade lökarna runt om.. Låt stå 15 min i 275* ugn.
  4. Koka under tiden upp vatten, buljontärningar och socker.
  5. Häll detta runt limpan och sänk värmen till225* och grädda i ca 45 min.
  6. Slå till sist i grädden och Colloriten och låt stå kvar i ugnen tills såsen värmts upp ca 5 min.
  7. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis.

Kommentarer

Tack för detta recept. Jag sökte efter en god sås till köttfärslimpa och det här var ju perfekt. Såsen på köpet! Riktigt gott.
Jag tycker inte om kolorit på grund av alla tillsatser och grejer så jag använde Mrs Chengs mushroom soy istället och det blev jättegott :) Jag tycker om när såsen inte är så tunn så efter att hela proceduren var färdig, hällde jag upp den i en kastrull och redde den lite
Men har jag gömt av att ge betyg *skäms*. Full pott och receptet ska göras idag och igen :-) /kram Bappi
Mycket gott, hela familjen gillade det.
ja detta var både lätt och gott
Det här receptet tycker jag om! Limpan blir saftig o god, o det är så smidigt med skyn i samma form.
mycket saftig och god

Liknande recept