Köttfärslimpa med ananasgräddsås

Kanongod!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • ½ dl ströbröd
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk vitpeppar
  • 1 dl krossad ananas
  • soja
  • en klick smält smör
  • Sås:
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk soja
  • 2 msk ananasspad
  • Salt
  • Peppar
  • Serveras med:
  • Kokt potatis
  • Grönsaker

Gör så här

  1. Ugnstemperatur; 200°
  2. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla. Rör ned övriga ingredienser (ej soja och smör). Lägg färsen i ett ugnsfast fat och forma till en limpa. Pensla med smör och soja. Grädda i 20 minuter. Vispa ur stekformen med matlagningsgrädde. Koka upp grädde och mjöl, vispa slät och smaka av med soja, ananasspad, salt och peppar.

Kommentarer

Hmm...tycker nog att det verkar vara galet mycket vitpeppar...borde kanske vara 1,5 kryddmått istället? Dessutom behöver min ugn minst dubbla tiden!
Mycket gott !
Härlig smak på limpan! Till såsen tog jag en rejäl dos vitlökspeppar och det blev smakrikt och passade fint. Tack för receptet!
Jättegod vardagsrätt. Köttfärslimpan blev saftig och god. Däremot tycker jag såsen blir lite för smaklös. Lade till mer ananasspad, köttbuljongtärning och en nypa socker.

Liknande recept