Köttfärsoppa och spenatfyllt bröd

Gott med en värmande soppa i höstrusket. Extra sting blir det om du bryter ner bitar av spaghetti eller bandpasta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • ½ dl tomatpuré
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 14 dl köttbuljong
  • 100 g små pastabitar
  • 200 g squash
  • 2 paprikor, olika färger
  • 1 msk olja
  • Några basilikablad
  • Bröd:
  • 1 baguette
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 2 dl färska spenatblad eller 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en kastrull. Stek all lök med färsen under omröring tills färsen fått fin färg.
  3. Tillsätt tomatpuré, salt, peppar, basilika och buljong. Koka upp. Lägg i pasta och låt småkoka tills pastan är mjuk, ca 10 minuter.
  4. Skär squash och paprikor i småbitar. Stek dem mjuka i olja och lägg dem i soppan. Garnera med basilika.
  5. Bröd:
  6. Skala vitlöken och mixa den med smör och spenat. Smaka av med salt. Gör små snitt i brödet och klicka i smörblandningen. Rulla in i aluminiumfolie och låt ligga i ugnen tills brödet är genomvarmt, ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…