Räksoppa med räkspett

En lyxig god räksoppa, lagad från grunden

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg medelstora tinade ishavsräkor
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liter fiskbuljong (av fond eller tärning)
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl matgrädde
  • 1–2 msk tomatpuré
  • Ett par duttar kajennpeppar
  • Till servering
  • 4–8 smördegspinnar, köpta eller av färdig smördeg

Gör så här

  1. Skala räkorna, det är skalen vi vill åt i första hand. Lättbryn skalen med smör och tomatpuré i rymlig kastrull, 5–8 minuter på näst högsta värme. Slå på buljongen, låt sjuda
  2. under lock 15 minuter. Sila från skalen och häll tillbaks spadet i kastrullen och koka upp igen.
  3. Vispa ut mjölet i lika mycket kallt vatten, vispa ner i sjudande räkspad. Låt småputtra under lock 5 minuter, tillsätt grädden och smaka av med kajenn.
  4. Trä räkor på spett att servera till. (Spar ev överblivna räkor till nattmacka.) Servera gärna frasiga smördegspinnar bredvid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…