Köttfärspaj

Enkel köttfärspaj. Servera gärna med en sallad till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g matfett
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 ½ msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk majskorn (150 g)
  • ½ tsk timjan
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 400 gram nöt- eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner

Gör så här

  1. Mät upp vetemjölet i en skål. Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 20 minuter.
  2. Sätt på ugnen 225°.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs lök och champinjoner i matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
  4. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i cirka 3 minuter. Smaksätt med oregano, timjan och vitlök.
  5. Tryck ut pajdegen i en pajform så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  6. Knäck äggen i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.
  7. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 25 minuter i mitten av ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…