Köttgryta med russinris

Ännu en toppenrätt att göra storkok av. Eftersom den har ganska lång koktid är det ju inget man gör varje dag. Men det är väl värt besväret när man gör det för det blir gott och omtyckt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g högrev av nöt
  • 2 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • En klick smör
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Fullkornsris
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och blanda med russin.
  2. Putsa köttet och skär det i små bitar. Hacka löken fint. Häll olja och smör i en järngryta och stek köttet, i omgångar ifall grytan är liten. Lägg i löken när köttet fått lite stekyta.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen. Rör runt och låt det stå och puttra i 1-2 timmar, tills köttet är mört.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttgrytan med russinriset.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…