Kokos- och karamellpopcorn

Smakrikt mys till filmkvällen eller att toppa på bakverk. Håller upp till 3 dagar i en lufttät behållare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk kokosolja
  • 1-2 dl popcorn (ska täcka grytans botten)
  • 1 dl ljus sirap
  • 1½ dl finkornigt socker
  • ½ tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Värm upp 1 msk kokosolja i en medium stor kastrull. Häll i popcorn så att det täcker botten. Täck med lock och skaka lite då och då. Poppa tills de är färdigpoppade. Ställ åt sidan.
  2. Häll sirap, socker och 1 msk kokosolja i en liten kastrull. Låt det koka upp och koka i 3-4 minuter eller tills det börjar tjockna.
  3. Ta av från värmen och blanda ner bikarbonaten. Häll snabbt över popcornen och blanda. Häll ut popcornen på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…