Kolasås med Västerbottensost, glass, crunch och färska bär

Färska bär och vaniljglass - kanske sommarens enklaste och godaste dessert? Särskilt om den toppas med den här ljuvliga kolasåsen med smak av Västerbottensost!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kolasås:
  • 25 g smör
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ dl riven Västerbottensost
  • Valnötscrunch:
  • 2 dl valnötter
  • 6 digestivekex
  • 2 msk smör
  • 1 liter jordgubbar
  • 125 g hallon
  • 125 g blåbär
  • Servering:
  • Vaniljglass

Gör så här

  1. Kolasås:
  2. Bryn smöret genom att smälta det på hög värme tills det tystnat och doftar nötter. Sänk värmen, när det bildats en ljusbrun bottenmassa i kastrullen tillsätts resten av ingredienserna. Koka upp under omrörning och sjud ca 3 minuter och låt svalna.
  3. Valnötscrunch:
  4. Hacka valnötterna grovt. Krossa kexen grovt. Stek nötter och kex i smöret.
  5. Ansa och dela jordgubbarna.
  6. Servera bären med glass, valnötscrunch och kolasås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…