Kompisgryta

Denna rätt är döpt av ett sjuårigt barn, då hon tyckte det var en bra rätt att bjuda sina kompisar på. Men den är även väääldigt mumsig för vuxna. Promise!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • Ca 1 ½ msk körvel, gärna mer
  • ½ tub tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 250 g rökt skinka
  • Ca 10 potatisar, eller en mindre påse frysta potatisklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen, skär i klyftor och låt åka in i ugnen ca 20-25 minuter på en smord form i 225º.
  2. Under tiden: Putsa fläskfilén, och skär den därefter i ca 1 ½ cm skivor. Banka ut den lite så att bitarna blir större. Stek dem därefter i lite smör, krydda med salt och svartpeppar. Det lättaste är att steka i ett stekjärn och att efterhand lägga över i en gryta.
  3. När allt kött är stekt och ligger i samma gryta, pressar du över tomatpurén och låter den fräsa med en stund. Låt även den hackade löken samt körvel och strimlad, rökt skinka fräsa med en stund. Dra grytan åt sidan, pudra över mjölet, rör runt och blanda därefter i grädden.
  4. Under omrörning låter du nu såsen sjuda upp och sjuda bort mjölsmaken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept