Koreansk auberginesallad

Ibland längtar man bara efter andra smaker, nya smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g auberginer
  • Dressing:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2-3 tsk strösocker (alt fruktos)
  • 1/4 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 påse bladspenat (150 g)
  • 6 salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 röd spansk chilifrukt (alt röd paprika)
  • 100 g böngroddar (alt andra groddar)

Gör så här

  1. Skär auberginen på längden och sedan i klyftor. Ånga auberginen i en ångtillsats i kastrullen eller i ett metalldurkslag i en kastrull med kokande vatten. Beräkna ca 50 minuter, tills auberginen känns mjuk. Lägg den i en skål.
  2. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll över auberginen. Låt stå och dra en stund före servering.
  3. Lägg upp auberginen på spenatbädd, fördela fint strimlad salladslök, sesamfrön, strimlad chilifrukt/paprika och groddar över.
  4. Skall man ha buffé räcker det till 10 personer.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…