Korvlåda med ris

Hör du till dom som fick ris och korvlåda i matbespisningen "Bamba"? Det gör jag. Här vill jag nu dela med mig av receptet jag fick av en av mat-tanterna när det begav sig i början på 70-talet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 gr falukorv
  • 2 msk margarin
  • 1½ msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk riven pepparot
  • 1 msk senap
  • Ca ½ dl ketchup
  • ½ dl finklippt dill
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl ris
  • 4½ dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt på riset enl anvisningen på förpackningen.
  2. Skiva och stek korven på låg värme.
  3. Smält margarinet.
  4. Vispa ner mjölet och späd med mjölken.
  5. Lägg i senap, pepparot och ketchup.
  6. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 4-5 min.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg upp korven och slå såsen över. Garnera med den klippta dillen.
  9. Servera med riset och en sallad.

Kommentarer

Ger receptet 3 stjärnor för det är en enkel och snabblagad vardagsrätt med milda smaker. Trodde dock att det skulle smaka mer.
Den här var super-god!
En resa tillbaka i tiden, min absoluta favoriträtt på den tiden man gick i banlonpolo, träskor och var rädd för tjejbaciller....... Underbart!!
God variant på stroganoff. Enkel och riktigt snabb vardagsmatlagning. Vi är lite dåliga på korv så jag uppskattade det här, sönerna oxå.
Har precis upplevt en nostalgitripp till lunch. I vår skola kallades detta Korvforsell och det var lika gott nu som då. Tack för receptet. En 5:a från oss.
Riktigt gott! Kommer att göra denna rätt flera gånger!
Enklet och mumsigt/ kram Bappi

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…