Kotlett på potatis- och rotsaksbädd

Allt på braspannan - Enkelt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 normalstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 kålrot
  • 1 rödlök
  • Olivolja
  • Grovsalt efter smak
  • 8 kotletter
  • Grovsalt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Mrs Chengs kinesisk soya

Gör så här

  1. Skala kålrot, morötter och potatis.
  2. Skär dem i stavar.
  3. Skala löken och dela den i klyftor och dela i sin tur klyftorna.
  4. Lägg allt på en braspanna.
  5. Häll över olivolja.
  6. Mal över grovsalt.
  7. Rör om alltihop.
  8. Grädda i mitten av ugnen på 225 º i 10-15 minuter (varmluft om du har).
  9. Pensla under tiden kotletterna med lite soya (Inte för mycket då blir de mörka) och krydda med salt och peppar.
  10. Lägg dem över potatis- och rotsaksbädden och sätt in i ugnen igen tills kotletterna och rotsakerna är klara.
  11. Vänd kotletterna en gång.
  12. LYCKA TILL!

Kommentarer

Mycket gott, kommer att lagas fler ggr :-)
Denhär rätten passade mig som är en rotsaksälskare. Att maten sköter sig själv i ugnen när man väl skalat och hackat allt är också ett plus. Var dock noga med tiden, mina kotletter blev lite torra. Nästa gång skall jag testa med palsternacka istället för kålrot.
Se nedan: Braspannan är djupa plåten till ugnen.
Vad är en braspanna??

Liknande recept