Kotletter med svamp och purjo

såsen blev jättegod! gjorde lite extra sås, men det gör man som man vill!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 karrékotletter eller fläskkotletter med eller utan ben
  • 1 purjolök
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • flytande margarin

Gör så här

  1. Strimla purjolöken. Skär champinjonerna i skivor. Värm upp en stekpanna med lite flytande margarin.
  2. Fräs lök och champinjoner ett par minuter. Lägg över på en tallrik.
  3. Stek kotletterna några minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden.
  4. Häll på crème fraiche, vatten och kalvfond och rör om. Tillsätt löken och champinjonerna och låt allt puttra några minuter. Smaka av.
  5. Servera med kokt ris

Kommentarer

Tack för ett bra recept .Det kommer vi att göra fler gånger. Det blir en femma från oss. Tack från Trollmor.
Detta var verkligen enkelt att laga och dessutom jättegott. Passar mig perfekt! Enkla smaker som passar de flesta. Jag använde karré och "vanlig" crème fraiche samt serverade potatis till. Kommer absolut att laga detta igen. Tack för ett mycket bra recept. Passar lika bra till vardag som fest. Lade till en bild, hoppas du inte misstycker.
Har gjort det här flera gånger. Jättegott!! Jag har provat med annan svamp oxå och det blir hur bra som helst. Tack för ett bra och lättlagat recept.
Jättegott! Tack för receptet!
Jättegott, snabbt och enkelt!
mkt gott :)
Gott och lätt gjort
Det här är jättegott,jag har gjort det flera gånger nu och säger bara MUMS!!
Tack för ett Jättegott recept. Detta kommer vi att servera fler gånger, var så säker.
Hej jag har provat ditt recept. Det var jättegott, jag kommer att göra det flera gånger. Jag har lagt in bilder, hoppas du inte misstycker. Mvh Yngve

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr