Krabbdip

Lätt och mysigt på fredags kvällen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl majonnäs
  • 100g riven västerbottenost
  • 1 msk konc. hummerfond
  • 2 dl finstrimlad purolök
  • Ett par droppar tabasco eller hot sauce
  • 1 krm salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 burk krabba, 170 g
  • 5 crabfishpinnar
  • Servering:
  • Råa bönor eller sockerärtor
  • Kokt sparris eller svartrötter eller Kronärtskockshjärtan.

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda majonnäs, ost, hummerfond och purjolök. Stänk i några droppar tabasco eller hot sauce. Salta och peppra och vänd ner avrunnet krabbkött.
  2. 2. Bred ut dipen i en ugnsäker form. Skär crabfishpinnarna i mindre bitar och tryck ner dem i dipen. Strö över lite mer purjolök.
  3. 3. Gratinera ca 15 min tills det bubblar på ytan och den börjar få vacker färg. Servera dipen med grönsaker till.
  4. TIPS
  5. Den varma krabbdipen kan lagas i ugnssäkra små portinsformar när den ska serveras som entrérätt. Arrangera då gärna grönsakerna direkt på tallrikarna, vid sidan om varje portionsform.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…