Kräftpasta med chili och vitt vin

Jätte gott...kräftorna,persiljan,vitlöken,chili och vinet... Det kan inte bli bättre!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ msk olivolja
  • ½ röd chili (eller efter smak)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 170 g kräftstjärtar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk hummerfond
  • 1 tomat
  • 1 knippe bladpersilja
  • 3 port kokt pasta ( Jag använde Linguini)
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och chili och fräs i olivolja.
  2. Lägg i kräftstjärtarna och häll sedan i vitt vin, låt stå tills vinet har förångats och ta sedan bort stekpannan från spisplattan. Tillsätt tomatpuré,hummerfond och finhackad tomat och strö över finhackad bladpersilja.
  3. Koka pastan och lägg den sedan i kräftröran. Blanda försiktigt och tillsätt en liten skvätt olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och garnera med lite bladpersilja

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Sveriges bäst prisatta Chianti! 1L för 99 kr
99 kr