Kräftstjärt- och champinjonpajer

Väldigt goda portionspajer bakade i muffinsformar till buffén, till midsommar, till kräftfesten...i picknick-korgen...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 190 g Svenskt Smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 4 dl champinjoner
  • 1 msk Svenskt Smör
  • 1 burk (à 360 g) kräftstjärtar i lag
  • 4 vårlökar
  • 2 tsk tomatpuré
  • 4 dl Lätt Crème Fraiche
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 dl riven lagrad ost, Allerum Präst
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram 12 muffinsformar.
  2. Pajdeg: Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en bunke. Tillsätt mjölken och äggulan. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg degen i plastfolie och ställ i kylen 60 minuter för att kallna.
  3. Kavla ut degen 2 mm tjock. Lägg ett tefat på degen och skär ut rundlar med en kniv. Tryck ut degen i muffinsformar. Ställ in dem i frysen i minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. OBS! Pajskalen ska inte förbakas.
  4. Fyllning: Skiva svampen och fräs den i smör. Krydda med salt och peppar. Låt under tiden kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skölj och strimla vårlöken. Vispa ihop tomatpuré, crème fraiche, ägg och äggula. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Fördela svamp, kräftstjärtar, vårlök, dill och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen. Baka i ugn i ca 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…