Kräftströmming från skärgården

Den här strömmingslådan har vi alltid på bordet till jul, påsk och midsommar. Men naturligtvis så är den lika god när som helst, så väl varm som kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg orensad strömming
  • 2 tsk salt
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk dillfrö
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 msk matolja
  • 3/4 dl vatten

Gör så här

  1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet och klipp bort rygg och stjärtfenor.
  2. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnsidan uppåt. Strö över ca hälften av saltet.
  3. Rulla ihop fisken med köttsidan utåt och lägg dem tätt i smord eldfast form.
  4. Strö den finhackade dillen och dillfröna över. Rör samman tomatpurén med resten av saltet, matolja och vatten. Häll det över strömmingen och täck formen med aluminiumfolie.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. 200 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…