Krämig polenta med svampragu

Polenta känns härligt lyxigt, och det är det. Men det är även pinsamt enkelt att göra. Den krämiga majsgrunden gör sig väldigt gott med lite tyngre smaker, så denna rubinröda svampragu får trona på toppen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Krämig polenta:
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 dl polenta
  • 1 msk smör, t.ex. mjölkfritt
  • 1 dl riven ost, t.ex. mjölkfri
  • Svampragu:
  • 500 g blandad svamp
  • 50 g rökt tofu
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • ½ dl rödvin, kan uteslutas
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering:
  • Rucola

Gör så här

  1. Krämig polenta:
  2. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Vispa ner polentan och låt sjuda tills du får en krämig, solgul gröt. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör och riven ost. Häll upp polentan på 4 serveringstallrikar.
  3. Svampragu:
  4. Skiva svampen. Tärna tofu, gul lök och morötter fint. Fräs allt i lite olja tills det får färg och mjuknar något. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, eventuellt rödvin, oregano, salt och peppar. Låt puttra under lock i 20 minuter.
  5. Skeda svampragun över den krämiga polentan och garnera med lite rucola.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept