Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino

Krämig, smakrik och ljuvligt god italiensk pastasallad. Uppgradera pastasalladen med en ny rolig form på pastan. Det finns mängder av sorter på marknaden. Servera gärna pastan direkt, annars torkar den ihop lite. Du kan röra i lite mjölk eller vatten för att den ska bli krämig igen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 100 g + 40 g rucola
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 8 sardeller
  • 4 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm + 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 burkar grillade kronärtskockor, à 290 g, t.ex. Fontana
  • 100 g pecorinoost

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Lägg pastan i en stor skål.
  2. Mixa yoghurten med 100 g rucola, skalad vitlök, sardeller, kapris, olja, 2 krm salt och peppar. Vänd ner i pastan. Låt kronärtskockorna rinna av. Hyvla osten.
  3. Blanda ner kronärtskockor och pecorino i pastan. Krydda med ½ tsk flingsalt. Strö över 40 g rucola. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…