Krämig skaldjursdip

Hela familjen kommer garanterat att be om mer av denna krämiga och goda dip. Med fryst krabbkött blir såsen lätt och snabb att laga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk torkad lök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 350 g fryst , tinat krabbkött
  • 2 msk hackad persilja
  • Tillbehör:
  • Färska grönsaker i strimlor , t . ex . gurka , morot och selleristjälk
  • Salta kex

Gör så här

  1. Lägg crème fraiche, philadelphiaost, torkad lök, paprikapulver och salt i en mixer och mixa till en jämn smet. Hacka krabbköttet fint.
  2. Häll krämen i den översta delen i en ångkokare eller i en skål som placerats i ett vattenbad ovanpå en annan kastrull med sjudande vatten. Rör ner krabbköttet och persiljan och värm upp under omrörning tills dippen är genomvarm, ca 5 minuter. Dippen får absolut inte koka.
  3. Placera skaldjursdippen i en skål och arrangera grönsaker och kex runt om. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…