Kranskaka med äpple och kanel

170 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g äpplen
  • 2 msk saft av pressad citron
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ dl socker
  • 50 g russin
  • ½ dl solrosolja
  • 2 ägg
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 msk lättsockrad aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Pensla en kransform med lite av oljan och sikta i 1 msk av mjölet.
  3. Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Blanda dem med citronsaft. Blanda mjöl, bakpulver och kanel, tillsätt äpple, socker och russin.
  4. Vispa ihop olja, ägg, mjölk och marmelad. Rör ner det i mjölblandningen.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är genomgräddad och har fin färg, 35-40 minuter.
  6. Låt kakan svalna och lossa sedan ur formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…