Krimskrams-kotletter

Mamma gjorde detta ofta när jag var liten, jag kan fortfarande känna suget efter det ibland. Orginalet heter inte Krimskrams-kotletter, utan Festkotlett, men jag sa alltid Krimskrams, därav namnet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 rejäla fläskkotletter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 1/2 tsk dragon
  • 1 msk tomatpuré
  • Gratängsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3-4 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Krydda kotletterna, och stek dem några minuter på varje sida. Lägg över dem i en smord ugnsfast form.
  2. Fräs den klippta skinkan, de skivade champinjonerna och purjolöksringarna. Blanda i tomatpurén och dragon. Fördela röran ovanpå kotletterna.
  3. Smält smöret till gratängsåsen i en kastrull. Blanda i mjölet, och sedan vätskan. Låt koka i några minuter. Blanda i riven ost. Krydda. Rör tills osten smält. Häll såsen över köttet och röran.
  4. Gratinera i 250 grader i 15-20 minuter.
  5. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.

Kommentarer

Jättekul att höra, tack så mycket!
Dessa kotletter var supergoda en klar 5 poängare =))

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…