Krispigt smördegsflarn med bönkräm, grönsaker och fetaost

Ett väldigt krispigt flarn med god topping av krämig bönkräm och fräscha grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g färsk smördeg
  • Bönkräm:
  • 400 g kokta stora vita bönor
  • 1 citron
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grönsaker:
  • 1 stor gulbeta
  • 1 silverlök
  • 1 litet fänkål
  • 1/4 gurka
  • 2 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • Garnering:
  • Torkade tranbär
  • Grönkåls- och mangoldskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt. Nagga den med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten, lägg en till plåt på den gräddade smördegen så att den sjunker ihop.
  3. Bönkräm:
  4. Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av. Riv det yttersta skalet av citronen. Hacka rosmarinen fint. Skala och skiva vitlöken. Mixa bönor, citronskal, rosmarin, vitlök, olivolja och vatten i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar och några droppar citronsaft.
  5. Grönsaker:
  6. Skala gulbeta och lök. Ansa fänkålen. Hyvla grönsakerna tunt med en mandolin. Blanda grönsakerna med olivoljan och några droppar citronsaft. Salta och peppra.
  7. Bred bönkrämen på smördegsflarnet och toppa med grönsaker och smulad fetaost. Garnera med tranbär och skott.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…