Kroatisk kycklinggryta (Perket)

Min svärmor bjuder alltid på denna Kroatisk/ungerska specialrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk sött paprikapulver
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt
  • 2-4 dl vatten

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar
  2. Häll ca 1 msk olja i en traktörpanna sätt den på medelvärme.
  3. Dela löken och bryn den i oljan.
  4. Lägg löken i matberedaren och mixa.
  5. Tillsätt ytterliggare 1 msk olja i traktörpannan. Häll i paprikapulvren och bryn försiktigt.
  6. Tillsätt lökhacket och kycklingen. Rör om.
  7. Häll på vattnet lite i taget så det täcker kycklingen.
  8. Smaka av med kycklingfond och salt
  9. Låt puttra ca 30 minuter.
  10. Servera med hemgjord tagliatelle.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…