Kronärtskockspizza med rostade hasselnötter

Lättlagad pizza med knapriga, rostade hasselnötter på toppen - gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt scones- och pizzamix, Kungsörnen
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan, ca 6 st
  • 100 g rökt skinka i tunna skivor
  • 100 g mager, riven ost
  • 2 msk hasselnötter
  • ½ tsk torkad basilika
  • Ev några blad färsk basilika
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º.
  2. Gör pizzadegen enligt anvisningar på paketet. Var försiktig med mjölmängden - oftast behövs inte allt mjöl. Kavla ut degen till fyra pizzor och lägg dem på två bakplåtspappersklädda plåtar.
  3. Tomatsås: Blanda alla ingredienser. Fördela såsen på pizzabottnarna.
  4. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av och dela varje hjärta i fyra delar. Lägg dem och rökt skinka på pizzan. Strö över riven ost. Grädda i ugnen 10-12 minuter.
  5. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna något och gnugga bort det mesta av skalet i en handduk. Hacka nötterna grovt och strö dem och torkad basilika på de nygräddade pizzorna. Garnera ev med färska basilikablad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…