Krossad potatis

Jättegott alternativ att göra med potatisen. Om man vill är det gott att blanda i andra rotfrukter. Gott till grillat. Ger en hel långpanna potatis. Ursprungsreceptet kommer från James Oliver men är lite omgjort.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 2 kg potatis
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 3/4-1 dl olivolja
  • 1 paket fetaost
  • 1 msk smör till pannan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen nästan klar häll av vattnet och ånga av.
  3. Smöra en långpanna och bred ut potatisen i den. Tryck till dem så att de delar sig i bitar.
  4. Strö över örtsalt och de smulade örtkryddorna. Använder du färska örter hacka dem fint. Fördela örterna över potatisen, ringla över oljan och strö över fetaosten.
  5. Låt stå i ugnen 15-20 minuter till fetaosten smält lite.
  6. Njut!

Kommentarer

Måste prova denna!
Denna rätt kommer att stå på vårt bord många grillkvällar i sommar!!Jag gjorde detta i lördags och alla tyckte att det var jättegott.Jag använde färskpotatis och hade det inne i ugnen ca 25 minuter.Tack för receptet:)

Liknande recept