Krusgubbsylt

Om jordgubbar blandas med halvmogna krusbär får man en fastare sylt. Sylten kan göras med 1½ l krusbär och ½ l jordgubbar. Ta då den större sockermängden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l (600 g) halvmogna krusbär
  • 1 l (500 g) jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 6-9 dl (500-750 g) socker
  • 1 krm natriumbensoat (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Snoppa och skölj krusbären. Skölj jordgubbarna och ta bort fnaset. Dela stora jordgubbar.
  2. Hetta upp krusbären med vattnet och koka ca 10 minuter under lock.
  3. Ta grytan från värmen. Häll i sockret, lite i taget och rör försiktigt så att det blandas med bären.
  4. Lägg i jordgubbarna, hetta långsamt upp och koka sakta 5-10 minuter.
  5. Ta grytan från värmen. Låt stå en stund och ta bort ev. skum. Tillsätt ev. natriumbensoat, utrört i lite av sylten.
  6. Ös upp sylten i rena varma burkar, upp till kanten.
  7. Sätt genast på lock.
  8. Förvara svalt.

Kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…