Kryddig filégratäng

Mycket gott, en god rätt med lite sting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 500-600 g fläskfilé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 chorizokorvar
  • 1 ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 2 krm socker
  • 1 dl köttbuljong
  • 50 g riven ost

Gör så här

  1. Skiva köttet i lämpligt stora skivor. Marinera i sojan i 10 minuter, bryn den sedan lätt i lite matfett. Koka riset under tiden enl anvisning på förpackningen.
  2. Lägg riset i en ugnsfast form och lägg filén ovanpå. Fräs lök, vitlök och korv tillsammans. Tillsätt kryddor, tomatkross, buljong och socker, låt koka samman i 5 min.
  3. Häll såsen över köttet och riset och strö över osten. Gratinera i ugnen 10 minuter i 225 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.