Kryddig indisk kyckling

Ett recept för dig som gillar doft och smak av många härliga kryddor. Lika gott varm som kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingdelar t ex lår och ben eller vingar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl finstrimlad färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 1 msk farinsocker
  • 1 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Häll matlagningsyoghurten i en skål. Skala ingerfäran och skär den i strimlor och blanda ner den i yoghurten. Skala och hacka vitlöken och blanda i den också i yoghurten.
  2. Krydda med garam masala, gurkmeja, chilipeppar, farinsocker och salt , rör om.
  3. Lägg i kycklingen i yoghurtblandningen och låt marinera i minst 2-3 timmar. Klä ett ungssäkert fat med aluminium folie och lägg kycklingbitarna med skinn sidan upp. Fördela all marinad över kycklingen.
  4. Stek kycklingen i 175 grader i ca 45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept