Kryddig kassler på potatisbädd

Gott och enkelt. Allt i ett !

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • 1 purjolök
  • 2 dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl mjölk
  • 400-500 g kassler
  • 3 msk senap
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 msk smulad dragon
  • 1 msk bordsmargarin

Gör så här

  1. Gör potatisgratängen först. Skala och skiva potatisen tunt. Strimla purjon.
  2. Varva potatis, purjo, salt, peppar och ost i en smord ugnsform. Häll på mjölken och sätt in formen i 225* i ca 25 min.
  3. Skär under tiden kasslern i tunna skivor.
  4. Blanda senap, persilja, dragon och margarin. Fördela fyllningen på hälften av skivorna och täck med resten av kasslerskivorna. Lägg dem dubbla på potatisbädden och strö över lite riven ost. Grädda ytterligare 20 min.
  5. Servera med en grönsallad och ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr