Kryddig Köttfärspaj med grönsaker

En god och nyttig paj med kryddig och fyllig smak!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 4 dl grahamsmjöl eller 5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 4 msk mjölk
  • Fyllning:
  • 500 g nötfärs
  • ½ purjolök
  • 150 g fetaost
  • 1/4 zuccini
  • 1-2 dl majs
  • 1-2 dl ärtor
  • 2-3 morötter
  • 250 ml matlagningsgrädde
  • Förslag på kryddor:
  • Dragon
  • Oregano
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta till en deg. Pressa ut i en (ca 23 cm bred) pajform.
  2. Stek köttfärsen och hacka purjolöken. Fräs löken tillsammans med färsen när den är genomstekt.
  3. Skär zuccinin och morötterna och tillsätt dem tillsammans med färsen och löken. Lägg i fetaosten så den hinner smälta lite innan du tillsätter matlagningsgrädden. Krydda efter behag.
  4. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen i ca 30-35 min i 200*C. Servera med sallad.

Kommentarer

Bjöd på denna supergoda paj på en födelsedag. Lagade den i två långpannor (dubbel sats är perfekt för min långpanna). En kusin som är svår med maten petade undan MYCKET på sin tallrik, men den högen krympte och krympte. Det enda som låg kvar var en bit pajdegen (kanten) och några ärtor. :) Tack för ett otroligt gott recept.
Jättegod, gjorde den i lördags och nu skall jag göra den igen till morgondagens kräftkalas. Majsan
Jag lagade den i går och tom pajhataren i familjen tyckte att den var god!
Jättegott!! Kommer definitivt att laga pajen igen.

Liknande recept