Kryddig pepparfilé med gurkyoghurt.

Fem peppar är en blandning av olika pepparsorter. Du kan också blanda den själv av lika delar vitpeppar, svart-, krydd-, rosè- och grönpeppar. Den kryddiga filén serveras med en svalt örtkryddad gurkyoghurt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk fem peppar
  • Salt
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk smör eller margarin
  • Ugnsbakad potatis:
  • 700 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • Sås:
  • ½ gurka
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk hackad färsk körvel eller 1-2 tsk torkad
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Ugnstemperatur 225 grader.
  2. Putsa filèn fri från hinnor. Krossa pepparn grovt i en mortel och krydda filèn. Salta och strö över sesamfrön. Bryn filèn i matfettet så att den får färg runtom. Lägg över i ugnsfast form och tillaga färdigt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Ugnsbakad potatis: tvätta potatisen och skär den i klyftor. Bred ut dem i en långpanna, ringla över olivolja och strö över lite salt. Baka potatisen i ugnen ca 30 minuter.
  4. Sås: riv gurkan grovt och blanda med yoghurt, körvel och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept