Kryddig ugnsbakad potatis

När det är dags att ställa till med fest är det en god idé att laga den här grytan. Under tiden som potatisen står i ugnen hinner du göra andra saker. Mald koriander, färsk ingefära och den underbara indiska kryddan garam masala sprider härliga dofter. Potatisen kan serveras som en vegetarisk rätt eller som tillbehör till currygrytor eller grillat kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl smör
  • 500 g småpotatis, skrubbade, halverade
  • 2½ dl kycklingbuljong eller vatten
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 msk torkad koriander, malen
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk garam masala
  • 1½ msk färsk koriander, hackad
  • Mango chutney till servering

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en wok eller stekpanna. Lägg i potatisen och stek tills den är gyllene, ca 5 minuter. Lägg över potatisen i en ugnsfast gryta.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kycklingbuljong, chilipulver, koriander, salt och ingefära i en liten kastrull. Koka upp och häll blandningen över potatisen.
  3. Täck över grytan och placera den mitt i ugnen. Stek potatisen i minst 45 minuter. Vänd rund potatisen någon gång.
  4. Strö garam masala och koriander över potatisen. Täck över och låt stå 1-2 minuter innan servering. Servera med mango chutney.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept