Kryddiga hastbullar med äpple

Det här är jättegoda bullar som passar extra bra när man vill att det ska gå fort och får oväntat besök! Hastbullarna är godast samma dag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 ¼ dl socker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 1 äpple
  • 2 msk socker
  • 2 tsk kanel
  • Pensling:
  • Uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, nymald kardemumma, socker och smör i en bunke. Finfördela fettet med en vanlig gaffel. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta raskt ihop till en smet.
  3. Dela äpplet- skalet kan vara kvar- i mycket små klyftor. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel i en djup tallrik.
  4. Fördela smeten i 12 smorda muffinsformar av aluminium, eller muffinsformar av papper stående i en muffinsform. Tryck ner 2-3 äppelklyftor i varje. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  5. Grädda bullarna på en plåt mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt bullarna svalna i sina formar. Sikta över rikligt med florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…