Kryddjärpar med grekisk yoghurtdipp

Snabb lagad och enkel att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • ½ dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 msk olja
  • 3 msk hackad dill
  • 1 morot

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke, pressa i vitlöksklyftan och rör i sambal oelek, salt och vatten.
  2. Forma färsen till järpar (avlånga köttbullar).
  3. Stek dem i olja i en stekpanna på medelvärme ca 8-10 minuter, rulla runt dem då och då.
  4. Yoghurtdipp:
  5. Blanda gräddfil med dillen och pressa i vitlöksklyfta
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala och riv moroten, vänd ner i gräddfilen.
  8. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…