Kyckling à la Gunnebo

Man kan byta ut kycklingen mot fläskfilé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 5 dl lätt creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • ½ dl kinesisk soja
  • 1 dl thai sweet chilisås
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i skivor. Bryn köttet. Salta och peppra.
  2. Blanda ihop lätt creme fraiche, grädde, kinesisk soja och thai sweet chilisåsen.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och slå över såsen.
  4. In i ugnen 175 grader i 20 minuter.
  5. Servera med ris eller bandpasta och sallad.

Kommentarer

Enkelt, mycket gott. Kokade ihop i en gryta istället för att ha det i en form i ugnen.

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.