Kyckling a la Mamma Mia

Underbar god kycklingrätt med smak av mera:-) Ett recept som jag själv komponerat ihop. Det gör jag ganska ofta och misslyckas sällan. Till kycklingen serverar jag ris, bulgar eller couscous. En god Ruccullasallad med strimlad rå morot och ärtskott. Pressad citron eller lime på toppen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk champinjoner
  • 1 purjolök
  • svartpeppar
  • 225 g Skalade, frysta räkor
  • Till såsen:
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ burk kesella
  • hackad dill
  • 1 kryddmått chilipulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 1½ msk tomatpuré
  • 2 msk vitt vin (kan uteslutas)
  • 1½ msk maizenaredning
  • Halloumiost
  • Raps- eller olivolja

Gör så här

  1. Smöra en ungsfast form.
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar. Förstek kycklingen något.
  3. Skär purjolöken i tunna ringar.
  4. Bryn champinjonerna och bacon och purjon i stekpanna.
  5. Varva nu kyckling, champinjoner, bacon och purjolök i formen.
  6. Lägg på de otinade räkorna.
  7. Vispa lätt ihop grädde, kesella, hackad dill, chilipulver, flingsalt
  8. tomatpuré, vin och maizena.
  9. Häll såsen över de andra ingredienserna.
  10. Skär Halloumiosten i centimetertunna skivor och toppa formen med osten. Ringla över lite raps- eller olivolja.
  11. Sätt in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills osten fått lite färg.
  12. Toppa med persilja.

Kommentarer

jag lagade den matrecepetet igår och hela min familj vad glada!! det var verkligen gott! tack för receptet!! vi gillar hemma mat med chili
Ett recept som tonåringarna tyckte mycket om. Jag tycker nog att räkorna var lite överflödiga, så jag tar nog paprika eller ananas i nästa gång istället. Eller cashewnötter blir nog kanon. Så en stark 4 blir det. Tack för receptet

Liknande recept