Kyckling Bodinese

Jättegott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfileer
  • 8 skivor bacon (gärna mager)
  • Ca 200 g ädelost, typ Bavaria Blue (ej för stark)
  • 200-300 g riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Eventuellt 1-2 vitlöksklyftor
  • Provencalsk örtblandning (om man gillar detta)

Gör så här

  1. Bryn kycklingfileerna på hög värme så att de får fin färg. Salta och peppra. Inte genomstekta utan bara brynta.
  2. Lägg fileerna i en ugnsfast form och gör 2-3 djupare snitt i var och en.
  3. Tryck i ädelost i snitten.
  4. Riv eventuellt vitlöksklyftor på fileerna
  5. Lägg baconskivorna på fileerna
  6. Strö över örtblandningen
  7. Täck med riven ost
  8. In i ugnen på 175-200 grader i 10-15 minuter (tills kycklingen är vit rakt igenom)
  9. Strö över lite grönt typ örtblandning eller färsk persilja
  10. Servera med pasta eller någon potatisrätt. Vid pasta: Koka den i grönsksbuljong, häll av vattnet när pastan är al dente och ringla en fruktig olivolja över så den inte klibbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept