Kyckling enchilladas

Min favorit rätt. Lätt att göra och underbart god. Fungerar även utmärkt som bjudmat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 kyckling filéer
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • ½ purjolök
  • 2 stora burkar skivade champinjoner
  • 1 burk cremefraiche naturell
  • 1-2 hönsbuljong tärningar
  • 1 stor röd paprika
  • 6 stora tortilla bröd
  • Riven ost
  • Olja eller margarin till stekning

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i små tärningar.
  2. Bryn i stekpanna i olja eller margarin
  3. Finhacka purjolöken, vitlöken o paprikan.
  4. Ha ner purjolök, vitlök, champinjoner och paprika i stekpannan tillsammans med kycklingbitarna.
  5. Stek tills löken är mjuk, ha sen ner paprikan. Jag gillar när det fortfarande är lite krispighet i paprikan. Vill man ha den mjuk kan man ha ner den samtidigt som löken.
  6. Rör ner cremefraich och smula ner buljongtärningarna. Smula ner en först o smaka av innan ni har ner den andra. Beroende på vilken sorts cremefraiche ni använder så blir det olika mycket sälta.
  7. Dela upp smeten mellan de 6 tortilla bröden o vik ihop dem till små paket. Lägg smeten mitt på ett bröd o vik sedan kanterna omlott in till mitten så inte smeten kan rinna ut.
  8. Lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt.
  9. Lägg dem tätt ihop i formen. Strö riven ost över o gratinera i ugn i 225 grader tills osten fått fin gyllene färg.
  10. Servera med en god sallad, gärna en sallad gjord på groddar.

Kommentarer

Supergott, men glöm inte champinjonerna som finns i ingredienserna men har missats i beskrivningen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…