Kyckling från Tijuana

Ytterligare en kycklingrätt ifrån mig. Denna med mexikanskt ris till...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor kyckling ca: 1,5 kg (färsk eller fryst) eller motsvarande i färdiga kycklingdelar
  • 1 burk het eller mild tacosås
  • 1 dl ströbröd
  • 1 påse tacomix
  • Mexican rice:
  • 1-2 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 burk grön chili ca:127g
  • 2½ dl långkornigt ris
  • 2 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-4 msk het tacosås
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

  1. Stycka kycklingen och lägg delarna i en tät plastpåse. Häll i såsen och se till att den täcker alla delarna. Låt påsen ligga kallt 1-4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda stöbröd och kryddmix och panera kycklingen i blandningen. Lägg bitarna i en smord form och stek i ca: 35 minuter i ugnen.
  3. Riset:
  4. Fräs lök, chili och ris i oljan. Tillsätt vatten, salt, tomater och lite tacosås. Sjud under lock ca: 25 minuter.
  5. Ta av locket de sista 5 minutrarna om riset inte är lagom torrt. Strö över persilja och servera riset till kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr